The Hello Bar is a simple web toolbar that engages users and communicates a call to action.

Warkah Untuk PM

Satu laman web Warkah Untuk PM telah dilancarkan sebelum Pilihan Raya ke 12 yang lalu. Laman web ini mempelawa orang ramai untuk mengemukakan maklumbalas tentang sokongan, harapan, cadangan dan aduan terhadap prestasi dan ikrar kerajaan serta kepimpinannya dalam menjamin keselamatan, keamanan dan kemakmuran rakyat dan negara.
Warkah Untuk PM

Abdullah Ahmad BadawiDi Warkah Untuk PM ini disediakan satu borang maklumat untuk memudahkan mereka yang ingin memberi maklumbalas kepada Perdana Menteri dalam bentuk sokongan, aduan, harapan dan cadangan berkaitan prestasi dan ikrar Perdana Menteri serta kepimpinan Negara dan Kerajaan Negeri untuk kemajuan rakyat dan Negara. Borang ini disediakan dalam empat bahasa utama di Malaysia.

Menurut laman web Warkah Untuk PM ini maklumbalas yang diberikan akan mendapat respons secara terus daripada Perdana Menteri sendiri. Tercatat juga di laman web tersebut mengajak rakyak Malaysia bersama-sama mempertahankan keselamatan, keamanan dan kemakmuran rakyat serta Negara.

Laman web Warkah Untuk PM ini boleh dilayari di www.warkahuntukpm.com.my. Pernahkah anda menggunakan kemudahan yang disediakan oleh laman web Warkah Untuk PM ini? Apakah tindakan susulan yang diterima?

Rate this:
3.2

Technorati Tags: , , ,

88 Comments so far

 1. Die on February 11th, 2009

  Slm dri saya kepada Pak Lah…

  ORANG KITA SEMEMANGNYA TIDAK PERNAH BERSYUKUR,
  DAH DPT KERJA, NAK MINTA LAGI LEBIH LAGI. ORANG MCM TU TAK PANDAI NAK HIDUP BERJIMAT KE..?

  HASAD DENGKI MELEBIHI NILAI2 MORAL,
  TIDAK BOLEH TENGOK ORANG SENANG, ‘PHD’ PENUH SAMPAI TAHAP SYAITAN DAN IBLIS,

  ORANG BAIK, DI’COP’ NYA ORG ZALIM,
  YANG MENJAGA KENTERAMAN AWAM DIGELARNYA ANJING. ITUKAH NILAINYA AGAMA?

  UMNO DAN BN BANYAK BERJASA, MUDAH DILUPAKAN GARA2 NAKKAN PERUBAHAN ‘HIPOKRIT’ SESETENGAH ORG.
  BENARKAN KATA DR. M ‘MELAYU MUDAH LUPA’…

  BUTA SEJARAH KAH RAKYAT KITA SEKARANG NI..?
  -AMAT BERHARAP AGAR SUBJEK SEJARAH DAPAT DISERAP UNTUK PENDIDIKAN AWAL DI SEKOLAH RENDAH LAGI (SEKURANG2NYA DARJAH 2).

  WALAUBAGAIMANPUN, SAYA TETAP MENYOKONG PAK LAH DAN KERAJAAN BN.
  SAYA SANGGUP SEBAGAI ‘PENENTANG BAGI YANG MENENTANG’. ANDAI BOLEH SEKIRANYA BERTINDAK SEPERTIMANA ‘TOK JANGGUT’ DULU KALANYA.

  SEKIAN,

  SELAMAT PAK LAH, PERJUANGAN MU TETAP DIKENANG BERSAMA TOKOH2 SEPERTIMU JUA YANG SEBELUM INI.

  NEGARAKU,
  TANAH TUMPAH DARAH KU.
  AKAN TETAP DIJULANG WALAU SAMPAI BILA2.
  MUSUHMU, MUSUHKU JUA.

 2. F/S TUDM on February 12th, 2009

  Salam hormat YB PM,
  saya ingin menarik perhatian YB berkaitan dengan pemberian elaun kepada pegawai kejuruteraan yang berkhidmat dibawah pasukan TUDM.
  apa yang dikesalkan adalah ketidakadilan dalam pemberian elaun ini kerana ianya adalah untuk golongan ‘pegawai kejuruteraan’ sahaja manakala untuk golongan kami “anggota kejuruteraan lain-lain pangkat” tidak mendapat apa-apa.
  untuk pengetahuan YB, kami anggota kejuruteraan TUDM lain-lain pangkat sejak tertubuhnya TUDM adalah nadi utama dalam memastikan setiap kapal terbang TUDM dalam keadaan selamat untuk terbang.
  Selamat yang dimaksudkan disini adalah dari segi melaksanakan rawatan berjadual, membaiki kerosakan yang timbul selepas penerbangan, pemeriksaan pesawat sebelum dan selepas panerbangan serta lain lain lagi urusan yang berkaitan.
  semua penyelenggaraan sesebuah pesawat adalah didokumenkan sebagai rekod untuk dirujuk pada masa masa yang akan datang.
  semua dokuman rawatan pesawat ini ditandatangani oleh anggota ketukangan(orang yang melakukan rawatan), ketua ketukangan(penyelia ketukangan) dan ketua rawatan pesawat yang mana semua mereka ini adalah dari anggota kejuruteraan bawahan iaitu anggota lain-lain pangkat yakni bukan pegawai kejuruteraan.
  malahan untuk pengetahuan YB juga helikopter TUDM yang YB naiki, sebelum terbang telah diperiksa dan diselenggara dah disahkan selamat untuk terbang oleh anggota lain-lain pangkat.
  inilah yang diamalkan oleh organisasi TUDM selama ini.

  Andaikata terjadi sesuatu insiden maka dokumen dokumen rawatan tersebut akan dikeluarkan semula untuk dibuat penyiasatan menyeluruh maka pada masa ini setiap anggota yang menurunkan tandatangan akan dipersoalkan oleh ahli Lembaga Penyiasatan dalam mencari punca dan sebab terjadinya sesuatu insiden, yang pasti anggota tersebut adalah dari kalangan kami anggota lain-lain pangkat kejuruteraan.
  inilah risiko dan pengorbanan disebalik tabir kami anggota kejuruteraan lain-lain pangkat TUDM dalam istiqomah memikul amanah yang telah dipertanggungjawabkan untuk menyelenggarakan pesawat milik rakyat Malaysia yang bernilai billion Ringgit Malaysia.
  manakala dari pemerhatian saya sejak menyertai organisasi kejuruteraan TUDM selama 17 tahun, tugas pegawai kejuruteraan adalah lebih kepada tugas pengurusan kejuruteraan. untuk tempoh itu saya belum pernah bertemu dengan seorang Pegawai kejuruteraan yang turun padang secara aktif dan berterusan dalam penyelenggaraan sesebuah pesawat.
  sebagai contoh apabila juruterbang melaporkan kerosakan sesuatu sistem semasa penerbangan sesebuah pesawat yang berperanan penuh dalam mengenalpasti kerosakan dan membaik pulih kerosakkan tersebut adalah dipertanggungjawabkan kepada anggota kejuruteraan yang berkaitan dengan sistem pesawat tersebut.ini bermakna kami terlibat dengan pesawat dari A hingga Z.

  bukan elaun yang kami kejar kerana realitinya tanpa elaun tugas tetap kami utamakan kerana dengan kerja inilah kami menyara keluarga, cuma yang dikesalkan kerana entah dimana silapnya peranan kami sebagai anggota lain-lain pangkat kejuruteraan TUDM yang menyelenggara pesawat disingkirkan dari mendapat apa-apa faedah tambahan sebagaimana yang diperolehi oleh Pegawai Kejuruteraan TUDM.Malah mungkin keberadaan kami dalam perkhidmatan TUDM dinafikan kewujudannya dalam proposal permohonan elaun kejuruteraan yang telah dimajukan ke JPA.
  untuk segalanya,saya akhiri luahan hati saya ini dengan ucapan terimaksih.

 3. ASRUL AFFENDI BIN MOHAMED NORDIN on February 14th, 2009

  saya amat berbangga dengan kepimpiman dato sri, apa yang ingin kata adalah apa yang saya lihat dan apa yang saya dengar ,semakin hari semakin lama kebanyakan komponen parti barisan nasional semakin goyah,saya salah seorang penyokong barisan nasional amat terkilan dengan kekalahan parti barisan nasional di kuala terengganu ,saya harap parti barisan nasional lebih bersemangat ketika bertanding di mana mana tempat.saya akhiri kata kata saya dengan UMNO YAKIN BOLEH TERUSKAN PERJUANGKAN BARISAN NASIONAL

 4. Adam.. on March 15th, 2009

  Assalaamu ‘alaikum w.w.
  Saya cuma nak minta respon tentang proses tindakan polis di Kinabatangan,Sabah (JSJ)yg lewat menguruskan kes lori ayah saya,sedangkan pemandu (pesalah) sudah pun ditangkap kerana mencuri buah sawit.Ayah sya dah buat surat rayuan utk memohon lori dikeluarkan dgn kadar segera krn dlm keadaan kegawatan ini,pengusaha kecil memerlukan kerja berterusan utk membiayai segala kos yg meningkat.Utk makluman Tn,kes sdh berlarutan 3 minggu dan difahamkan akan berlarutan sehingga beberapa minggu lagi.Utk makluman Tn, pihak ayah saya (Trusmaju Trading) juga ada beberapa kali memberi Sumbangan kpd persatuan Bekas Polis krn pihak polis memerlukannya utk tujuan kebajikan anggota.oleh yg demikian besarlah harapan pihak ayah saya supaya kes ini diberi komitmen yg sepatutnya kerana pihak kami boleh bersabar tetapi yg tidak dapat bersabar ialah pihak Bank dalam menuntut bayaran bulanan lori tersebut.
  Kerjasama & Keprihatinan pihak Tn amatlah sya hargai.
  Sekian,Terima kasih.

 5. sharon on March 16th, 2009

  To Every Politicians,
  i’m not sure who’s the exact person who will be reading this. but i’ll like to share my views.Looks like the political scenario in Malaysia is really bad and getting worse nowadays.One case after the other involving politicians.i really don’t understand and who to blame actually.perhaps blame everyone.Things just go wrong.CAN IT BE STOPPED? everyday without fail,media reports about the same old politic chaos,cases like scandals, crimes etc. the irrelevant thing is that most of it involved politicians, government, opposition parties.think of rakyat.i don’t think the newspaper i bought and read is worth it.’Malaysia, Malaysians’ don’t really apply nowadays.we have a few parties,bombard each other ALL THE TIMEs,and i would like to know WHY..In National Service, we learned to be ONE in EVERYTHING.we lived in harmony for 3 months.We proved we can, why not government/ politicians? Why politicians need to mocked each other? you all should show good leadership to the generations to come and not do all kinds of nonsense all around the country. grow up and act like an adult.watch your words, making sure you talk with wisdom and not out of anger.not to mention those acts in parliment.think of what others (from overseas)will say when they view all those videos of parliment sessions.it’s such a shame to Malaysia.My bottom line is that i want to see harmony in our country in EVERY aspects.i know its hard to achieve it but atleast we put efforts.so far i don’t see any relevant effort being inject.i’m sick and tired of the news of who killing who, who mocked who,bout illegal meetings etc.STOP those nonsense and know your priority, focus on economic situation.show good examples. Think of the next generation of leaders.We can improve better. Let’s not talk but act.Thank you!

 6. raj on March 21st, 2009

  to ,my belong prime minister..
  sir,pls take action najib..i dnt knw y u just silent on this matter..its clearly he gt involved in this murder case..plz take action 4 the next malaysian generation..
  power on your hands..may god bless you..

 7. jawa kajang on March 24th, 2009

  Salam,
  Saya doakan supaya Pak Lah diberi hidayah.
  Tolong buat sesuatu supaya orang2 yang tak amanah dapat mentadbir negara. Kalau Pak Lah diam sahaja walaupun tahu, balasan Allah Taala akan lebih dahsyat..
  amiin

  wassalam

 8. pencinta keadilan,keamanan dan kemanusiaan on March 25th, 2009

  YB DATOK SRI, PERHIMPUNAN AGUNG UMNO TELAH TIBA LAGI DAN RAKYAT MASIH LAGI MENAGIH JANJI YANG TIDAK SEBERAT MANA YANG DIJANJIKAN UNTUK DITUNAIKAN. SAYA BERHARAP KEPADA MENTERI DALAM NEGERI DAN AHLI PALLIMEN JOHOR BAHRU DATOK SHAHRIR SAMAD SUPAYA DAPAT BERGANDING BAHU UNTUK MENUNAIKAN JANJI BUKAN SAHAJA KEPADA RAKYAT MALAYSIA TETAPI PENDUDUK DI NEGERI JOHOR AGAR BAYARAN PASPORT ANTARABANGSA RM300 DITURUNKAN SEGERA KEPADA RM150 ATAU LEBIH RENDAH LAGI, KERANA IA TELAH MEMBEBANKAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERPENDAPATAN RENDAH DAN YANG MEMPUNYAI RAMAI SAUDARA MARA DI SINGAPORE TETAPI TIDAK DAPAT UNTUK MELAWAT KELUARGA DI SINGAPIORE AKIBAT BEBANAN UNTUK MEMBUAT PASPORT ANTARABANGSA.SAYA MEMPUNYAI KELUARGA YANG RAMAI DISANA TERMASUK DATUK NENEK DAN SAUDARA MARA DAN SAYA KIRA PASPORT INT.MAL ADALAH YANG TERTINGGI DIDUNIA KERANA RAKYAT SINGAPORE BUAT PASPORT HANYA S50DOLLAR SAHJA, SAYA MASIH INGAT LAGI MENTERI YANG MENGUMUMKAN KENAIKAN KADAR YANG TERLALU TINGGI ITU KONONNYA TIDAK MENGGALAKKAN RAKYAT MALAYSIA KELUAR NEGARA TETAPI DALAM MASA YANG SAMA KITA MAHU MENGGALAKKAN RAKYAT ASING MELAWAT NEGARA INI, SAYA KIRA PERKARA INI TIDAK ADIL.SUSAH SANGATKAH PENURUNAN INI HENDAK DILAKUKAN IA TIDAK PERLU DIBAWA KEPARLIMEN KERANA BUKAN MELIBATKAN KENAIKAN TETAPI PENURUNAN , SYA KIRA SEMUA RAKYAT MALAYSIA SUKA BAIK YANG KAYA ATAU YANG MISKIN, TOLONGLAH YB DATOK SRI PANTAU HAL YANG SEKECIL INI , KALAU PERKARA KECIL SEPERTI INI MEMAKAN MASA YANG LAMA UNTUK DISELESAIKAN APA JADI KEPADA PERKARA YANG LEBIH BESAR YANG MELIBATKAN KESELAMATAN DAN SEBAGAINYA. KALAU MINYAK INI HARI UMUM ESOK BOLIH NAIK MENGAPA BAB PASPORT TIDAK BOLIH DITURUNKAN DENGAN KADAR SEGERA?DIMANAKAH KEWIBAWAAN SEORANG MENTERI YANG TELAH DILANTIK DAN DIBERI KUASA OLIH RAKYAT, DAN BAGAIMANA HENDAK MENARIK PERHATIAN RAKYAT AGAR SUKAKAN KERAJAAN YANG ADA JIKA HAL HAL YANG KECIL SEPERTIINI TIDAK DAPAT DI ATASI.OLIH ITU BANGKITLAH MENTERI YANG BERTANGGONGJAWAB , BUAT LAH TUGAS KAMU DENGAN JAYA AGAR KAMU DISUKAI RAKYAT, JANGAN JIKA SUDAH ADA TUNJUK PERASAAN BARU HENDAK BERTINDAK SEDANGKAN PERKARA INI TELAH LAMA DIUTARAKAN. SEKIAN TERIMAKASEH DIHARAP PERKARA INI MENDAPAT PERHATIAN YG BERHORMAT DATUK SRI. TERIMA KASEH.

 9. Anti Barisan Nasional on March 26th, 2009

  Pak lah, sudah la, jangan berpura pura jadi menteri yang baik.
  Wahai sekalian kepada semua pembaca dan penulis comment.
  Jangan tulis banyak banyak kepada si pak lah ni..
  Bazir masa shj..kalau kita tulis pasal politik, macam pak lah nak baca, kalau tulis pasal rasuah, bunuh, semua harga naik, lagi pak lah tak akan ambil tindakan.

 10. Anti Barisan Nasional on March 26th, 2009

  maklumbalas tentang sokongan, harapan, cadangan dan aduan terhadap prestasi dan ikrar kerajaan serta kepimpinannya dalam menjamin keselamatan, keamanan dan kemakmuran rakyat dan negara.

  Malaysia dulu selamat, kini tak selamat,
  Kes rogol, Kes bunuh, Kes samun, Rompakan, Rasuah dan pelbagai kes kini berlaku.
  Semua ni dtg dari segi hilang kerja, tamak, kejam dan pelbagai jenis.

  Contoh kes altantuya, bukan shj malaysia yg tahu tentang kes tu…
  Di luar negara pun dapat tahu…

  Malu la…Sangat dimalukan…

  Orang kata Malaysia ni negara merdeka/independent…
  Macam mana nak independent?
  kes penyamun, rompakan, rogol, bunuh, rasuah…tidak tahu macam mana nak selesai.

  Contoh kes altantuya, dah nak dekat 3 tahun, kes sampai sekarang pun belum selesai.

  Bagi kes pembunuhan yg lain dah awal selesai…

 11. Anti Barisan Nasional on March 26th, 2009

  Najib pun sama, Menteri pertahanan, Apa tu pertahanan?
  Menteri askar pertahanan…

  Apa tu C4? Dimana kita boleh dapatkan C4? Askar? atau polis?

  Polis cuma ada pistol, gari, M16, MP5 dan kais peluru shj.

  Tapi hairan, bagaimana polis boleh dapatkan C4?

  Adakah polis kerjanya sebagai askar? Perjuangan untuk negara jikalau ada peperangan?

  Kalau polis kerjanya bukan sebagai askar, dimana polis dapat C4 tu?

  Dari menteri pertahanan malaysia?

  Kita rakyat malaysia sudah tahu siapa pembunuh tu.

  Tiada orang berani tampir hadapan,

  kerana satu orang kepala berbotak tengah awas tu la

  Shit Hamid Alblur (ISA)

  Tu la kehebatanya…

  Sebenar tu bukan kehebatan, bukan hero.

  Hero sebenar adalah untuk mendapatkan keadilan untuk Miss altantuya.

 12. Anti Barisan Nasional on March 26th, 2009

  kepada semua ahli pembaca web,

  Kini kerajaan malaysia sudah beli 25 buah kereta peronda
  Mitsubishi Lancer Evo 10…

  untuk mengejar penjenayah, adakah betul mengejar penjenayah? atau makan angin? atau pun tangkap basah di taman taman berkenaan…

  Disni ada rumah tengah samun, di sana polis kacau orang tengah dating…

  Lepas habis samun, baru polis datang ke tempat kejadian..

  Baru baru ni ada kes samun di tempat kelana jaya, ni semua jiran yg bagi info kat polis..

  Dimana polis pergi? Curi Tulang? atau pergi kedai mamak
  minum teh?

  Dimana peronda pergi?

  Dimana kita pergi, kita mesti terserempak polis teh minum teh dan bersembang…

  Kalau jiran tiada kat rumah? semua barang dah habis kena curi…

  Sudah banyak kali saya terserempak polis tengah meronda…
  Ronda ronda kacau awek yg tengah berjalan kaki…

 13. no imageAnti Barisan Nasional (Check me out!) on March 26th, 2009

  Apa tu judi.. kenapa kita mahu berjudi? mahu kaya?

  Tentu mahu kaya…

  Apa tu rasuah? Kenapa kita mahu rasuah …mahu lebih income..

  Yang saya dipahamkan, berjudi adalah haram disisi agama…

  Habis rasuah? Orang kasi wang…macam kau dah kena nombor..

  Orang cakap berjudi tak baik…habis rasuah adakah baik?

  Dalam agama kata, kita dilahir yg ditakdir oleh tuhan yang kita dtg atau lahir di dunia ni sebelum tua dan mati.

  Sebelum kita mati, kita mesti berbuat perkara yg baik sampai satu hari kita meninggal dunia ni…

  Tu la arahan dari tuhan, tuhan ingin menguji kesabaran dan berbuat pekara yg baik…

  Rate this:
  2.5
 14. no imageAnti Barisan Nasional (Check me out!) on March 26th, 2009

  To malaysia goverments…please read this …

  1. Nothing is lost in the universe

  The first truth is that nothing is lost in the universe. Matter turns into energy, energy turns into matter. A dead leaf turns into soil. A seed sprouts and becomes a new plant. Old solar systems disintegrate and turn into cosmic rays. We are born of our parents, our children are born of us.

  We are the same as plants, as trees, as other people, as the rain that falls. We consist of that which is around us, we are the same as everything. If we destroy something around us, we destroy ourselves. If we cheat another, we cheat ourselves. Understanding this truth, the Buddha and his disciples never killed any animal or humans.

  Law of Cause and Effect.

  The law of cause and effect is known as karma. Nothing ever happens to us unless we deserves it. We receive exactly what we earn, whether it is good or bad. We are the way we are now due to the things we have done in the past. Our thoughts and actions determine the kind of life we can have. If we do good things, in the future good things will happen to us. If we do bad things, in the future bad things will happen to us. Every moment we create new karma by what we say, do, and think. If we understand this, we do not need to fear karma. It becomes our friend. It teaches us to create a bright future.

  The God Said.
  “The kind of seed sown
  will produce that kind of fruit.
  Those who do good will reap good results.
  Those who do evil will reap evil results.
  If you carefully plant a good seed,
  You will joyfully gather good fruit.”

  Rate this:
  2.5
 15. no imageAnti Barisan Nasional (Check me out!) on March 26th, 2009

  Hope this may test pak lah whether he is cold blooded or warm blooded..

  Pak lah, please read this…

  For example, your wife help you born a small little girl…
  and you and your wife has look after 30 years..

  In a sudden, your daughter has been murder and exploded by a Boom called C4..

  How is your feel? as a father (paklah) has a difficult time to grow your daughter and suddenly die..

  As a father, what do you feel?

  This same goes to altantuya’s father…

  Rate this:
  2.5
 16. no imagejawa kajang (Check me out!) on March 27th, 2009

  Salam,
  Teruskan lah tidur , sedar-sedar nanti di neraka. Rakyat dan sahabat-sahabat sudah memberi ingatan dan tanggungjawab dah selesai sebagai saudara se islam. Jangan menangis di kemudian hari.

  Rate this:
  2.5
 17. C4 explosive on March 27th, 2009

  In Malaysia, Tun Abdul Rahman, Tun Razak, Tun Hussien onn
  and Tun Mahathir had done their job in good prossesing.
  You had failed Tun Mahathir and others Ex Prime Ministers.
  Even Tun Mahathir did not increased price for the good.
  And he will think some people could not accept, it because their income was low…
  Hope Abdullah will maintain your position and makes all the back to normal…
  Mahathir can do, why can’t you do? It because Tun Mahathir Trusted you!

 18. insan kerdil on March 27th, 2009

  ASSALAMMUALAIKUM TUAN,
  AN’NA SEBENARNYA MEMPUNYAI SATU MASALAH YANG BESAR JUGALAH BUKAN NIAT UNTUK MEMINTA SIMPATI TAPI BERILAH PELUANG KEPADA AN’NA BAGI MEMBUKTIKAN YANG AN’NA TELAH BERUBAH. SEBELUM ITU ADA BAIKNYA AN’NA CERITAKAN MASALAH AN’NA DULU. LEBIH KURANG SETAHUN YANG LEPAS AAN’NA TELAH DITAHAN OLEH PIHAK BERKUASA ATAS KESALAHAN MENGAMBIL DADAH DAN MAHKAMAH TELAH MENJATUHKAN HUKUMAN SUPAYA AN’NA DIKENAKAN TEMPOH PENGAWASAN SELAMA DUA TAHUN AN’NA AKUR KERANA MEMANG SALAH AN’NA TETAPI KINI SETELAH AN’NA BERTEKAD UNTUK BERUBAH DAN MEMULAKAN KEHIDUPAN YANG BARU ANAK TELAH DIJATUHKAN HUKUMAN BUANG KERJA. AN’NA BENAR-BENAR TELAHH BERUBAH AN’NA BERSUMPAH DI SAMPING ITU AN’NA JUGA MEMBUKTIKAN KEBENARAN CAKAP AN’NA INI DENGAN BUKTI DARI PIHAK AADK SEGALA SURAT SOKONGAN AN’NA TELAHH AN’NA HANTAR KEPADA PIHAK SPP TUAN BOLEH RUJUK KE JABATAN TERSEBUT.AN’NA TELAH BERUMAHTANGGA DAN MEMPUNYAI CAHAYA MATA SULUNG BERUMUR 3 BULAN AN’NA JUGA ADA MEMBUAT PINJAMANPERUMAHAN YANG TELAH PUN DILULUSKAN TAHUN LALU TOLONGLAH AN’NA AN’NBA MERAYU AN’NA SEORANG GURU DI PERAK UMUUR AN’NA TELAH LANJUT DAN ANNA TIDAK MAMPU SEHINGGA KINI ANNA MASIH BELUM TERFIKIR UNTUK MENGULANGI KESILAPAN ANNA YANG LALU BANTULAH INSAN-INSAN SEPERTI ANNA INI.

 19. masma on April 3rd, 2009

  Time to make your life much more better!!
  Work+work+work with your employer!!
  How much do u save per month?
  This website will reveal the financial freedom+unlimmited consumer spending!!
  Common, support our country by spending more on consumer goods!! Good for you, and for all Malaysians.
  Call me: 019-2426494

 20. bel89 on April 3rd, 2009

  nak tanye satu soalan tol ke pkpm ni di kerajaan

 21. Abdillah Bin Hj Hamid on April 4th, 2009

  Salam.Firstly,saya ingin mengucapkan tahniah kepada pak Lah kerana telah banyak melakukan perubahan demi perubahan semata-mata untuk memajukan negara.dan tahniah juga kerana pak Lah telah mendapat gelaran Tun.Keperibadian pak Lah amat-amat saya kagumi.saya bangga kerana pak Lah tidak mudah melatah bila Mantan PM kita yang lepas Tun Mahathir selalu melukakan hati pak Lah.Teruskan perjuanganmu Pak Lah.Semoga pak Lah terus bahagia.saya Respek pak Lah.

 22. Malu on April 4th, 2009

  I really do not know what is going on here and there.

  Barisan Nasional, Barisan tiada harapan.

  We all malaysian do not want Najib to be prime minister,

  and yet the altantuya cases had yet settle.

  And how can he to become a prime minister????????!!!!!!!

 23. casper on April 8th, 2009

  x payah menubuhkan badan penyiasat untuk menyiasat punca kekalahan BN

  saya dengan secara jujurnya boleh memberi pandangan punca2 kekalahan BN
  – TV3 terlampau banyak mengampu BN- asyik siar betapa baiknye BN, dab buruknya pembangkang..sedangkan kiter boleh dapat infomasi bukan hanya dari TV..ini berbeza zaman TDM, tv3 x de la terlampau muatkan berita2 yang pro kerajaan..kalo ade pun RTM ajer..
  TV3 seolah2 nak perbodohkan rakyat lak..

  – terlampau over confident yang menimbulkan perasaan meluat rakyat kepada BN..bukan kah dalam islam di galakkan kite supaya berwasatiah!!!

  – rakyat x suka kan KJ..b4 paklah naik , he is nobody, once pak lah naik he is somebody now!!!!!

  – terlampau banyak isu mengenai datin seri rosmah mansur..die dikatakan boros berbelanja dan mcm2 isu lain…

  if BN dpt mebersihkan dan clearkan mengenai isu ini, insyaAllah BN dapat kembali undi rakyat..dan salah seorang nye ialah saya..buat masa ini, as a belia, saya x kan mengundi BN…

  it’s juz a comment from innocent Malaysian…

 24. Tonchang on April 9th, 2009

  salam perpaduan dan selamat tengahari saya ucapkan kepada perdana menteri.
  Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf sekiranya saya ada berkasar kata dengan encik.
  Di sini, saya merupakan salah seorang pelajar dari Politeknik Mukah Sarawak,saya ingin mengadu mengenai kekangan air yang kami sering hadapi. Di Politeknik Mukah Sarawak sering berlaku ketiadaan air.
  Keadaan ini amat menyukarkan kami untuk menjalankan kehidupan seperti mandi dan sebagainya.
  Untuk pengetahuan encik,tidak lama lagi kami akan menduduki peperiksaan akhir,jadi kami takut masalah ini akan menganggu proses peperiksaan dan kehidupan seharian kami.
  Harapan saya agar encik dapat mengambil tindakan yang sewajarnya untuk menangani masalah ini untuk pihak kami.
  Terima kasih dan salam sejahtera.

 25. Wan, Kuantan, Pahang.. on April 11th, 2009

  Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya terpanggil untuk menghantar e-mail ini disebabkan rasa diri ini dianiaya dan menjadi mangsa keadaaan. Saya amat berminat untuk menukarkan kereta Proton Saga lama saya kepada kereta Proton Saga baru seperti yang telah disarankan oleh kerajaan dalam Mini Bajet baru-baru ini dan juga diiklankan oleh pihak Proton Edar sekarang ini.
  Pada 13 Mac 2009 lalu saya dan isteri ke cawangan Proton Edar (Noble Countury Sdn Bhd) di Giant Super Store, Kuantan, Pahang untuk berbincang dan membuat tempahan dengan jurujual bertugas (Cik Suraya, hp: 018 905 3758) . Kemudian beliau mengambil dokumen untuk proses pinjaman bank. Pada asalnya kereta lama tersebut adalah milik saya, dan saya bercadang untuk menggunakan nama isteri saya pada kereta baru nanti. Setelah dinasihatkan oleh jurujual tersebut supaya menukarkan hak milik kereta tersebut daripada nama saya kepada nama isteri, tanpa menunggu lama saya terus menukarkan hak milik kereta tersebut kepada nama isteri saya pada 16 Mac 2009 lalu.
  Setelah pinjaman diluluskan, pada 24 Mac 2009 lalu jurujual tersebut menghantar pesanan ringkas kepada isteri saya dan memberitahu kami perlu menunggu selama 6 bulan disebabkan saya baru lagi membuat penukaran hak milik kereta tersebut. Beliau juga memberitahu saya, bahawa ada menerima surat daripada ibu pejabat Proton Edar di Subang Jaya yang bertarikh 11 Mac 2009, yang ada menyatakan sekiranya penukaran hak milik kenderaan dibuat selepas tarikh itu pembeli perlu menunggu sehingga 6 bulan untuk menukarkan kereta lama kepada kereta baru. Sedangkan dalam perbincangan awal kami pada 13 Mac 2009, beliau langsung tidak memberitahu perkara tersebut kepada kami.
  Setelah dimaklumkan tentang perkara tersebut, kami sungguh terkilan dan amat kecewa dengan apa yang berlaku, walaupun saya telah berjumpa dan memohon untuk membuat rayuan dengan En Zaki (hp: 019 943 3441) pengurus cawangan Proton Edar tersebut, jawapan dan penjelasan yang diberikan juga cukup menghampakan.
  Pada pandangan peribadi saya, perkara sebegini tidak seharusnya berlaku pada Proton yang merupakan syarikat kenderaan nasional yang pertama dan diyakini oleh rakyat Malaysia memandangkan usianya kini semakin matang. Apa akan berlaku sekiranya perkara yang kami alami ini berlaku kepada warga negara asing yang berminat untuk memiliki produk keluaran Proton. Sudah tentu ianya akan menjejaskan imej Proton dan juga mencalarkan nama negara yang disifatkan tidak professional serta tidak cekap dalam menguruskan sesebuah perniagaan.
  Saya mohon keperihatinan daripada pihak tuan untuk mempertimbangkan rayuan ini dan mendapat tindakan yang sewajarnya, supaya perkara yang berlaku kepada kami ini tidak berulang demi meningkatkan mutu dan kualiti produk tempatan dan juga nama Malaysia di mata dunia.
  Sekian, Terima kasih.

  Pelanggan Setia Yang Kecewa,

  Aruan Bin Wagiran (hp: 013 971 9824)

 26. Wan, - Kecewa Dengan PROTON on April 11th, 2009

  Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya terpanggil untuk menghantar e-mail ini disebabkan rasa diri ini dianiaya dan menjadi mangsa keadaaan. Saya amat berminat untuk menukarkan kereta Proton Saga lama saya kepada kereta Proton Saga baru seperti yang telah disarankan oleh kerajaan dalam Mini Bajet baru-baru ini dan juga diiklankan oleh pihak Proton Edar sekarang ini.
  Pada 13 Mac 2009 lalu saya dan isteri ke cawangan Proton Edar (Noble Countury Sdn Bhd) di Giant Super Store, Kuantan, Pahang untuk berbincang dan membuat tempahan dengan jurujual bertugas (Cik Suraya, hp: 018 905 3758) . Kemudian beliau mengambil dokumen untuk proses pinjaman bank. Pada asalnya kereta lama tersebut adalah milik saya, dan saya bercadang untuk menggunakan nama isteri saya pada kereta baru nanti. Setelah dinasihatkan oleh jurujual tersebut supaya menukarkan hak milik kereta tersebut daripada nama saya kepada nama isteri, tanpa menunggu lama saya terus menukarkan hak milik kereta tersebut kepada nama isteri saya pada 16 Mac 2009 lalu.
  Setelah pinjaman diluluskan, pada 24 Mac 2009 lalu jurujual tersebut menghantar pesanan ringkas kepada isteri saya dan memberitahu kami perlu menunggu selama 6 bulan disebabkan saya baru lagi membuat penukaran hak milik kereta tersebut. Beliau juga memberitahu saya, bahawa ada menerima surat daripada ibu pejabat Proton Edar di Subang Jaya yang bertarikh 11 Mac 2009, yang ada menyatakan sekiranya penukaran hak milik kenderaan dibuat selepas tarikh itu pembeli perlu menunggu sehingga 6 bulan untuk menukarkan kereta lama kepada kereta baru. Sedangkan dalam perbincangan awal kami pada 13 Mac 2009, beliau langsung tidak memberitahu perkara tersebut kepada kami.
  Setelah dimaklumkan tentang perkara tersebut, kami sungguh terkilan dan amat kecewa dengan apa yang berlaku, walaupun saya telah berjumpa dan memohon untuk membuat rayuan dengan En Zaki (hp: 019 943 3441) pengurus cawangan Proton Edar tersebut, jawapan dan penjelasan yang diberikan juga cukup menghampakan.
  Pada pandangan peribadi saya, perkara sebegini tidak seharusnya berlaku pada Proton yang merupakan syarikat kenderaan nasional yang pertama dan diyakini oleh rakyat Malaysia memandangkan usianya kini semakin matang. Apa akan berlaku sekiranya perkara yang kami alami ini berlaku kepada warga negara asing yang berminat untuk memiliki produk keluaran Proton. Sudah tentu ianya akan menjejaskan imej Proton dan juga mencalarkan nama negara yang disifatkan tidak professional serta tidak cekap dalam menguruskan sesebuah perniagaan.
  Saya mohon keperihatinan daripada pihak tuan untuk mempertimbangkan rayuan ini dan mendapat tindakan yang sewajarnya, supaya perkara yang berlaku kepada kami ini tidak berulang demi meningkatkan mutu dan kualiti produk tempatan dan juga nama Malaysia di mata dunia.
  Sekian, Terima kasih.

  Pelanggan Setia Yang Kecewa,

  Wan -(hp: 013 971 9824)

 27. no imagecasper (Check me out!) on April 13th, 2009

  double standard issue..

  malaysia ni amalkan double standard ker?apa ke hal artis bleh diberi pelepasan untuk menghadiri majlis anugerah?
  dari dulu lagik, if u r somebody(well known) than u akan dapat hak keistimewaan..sedangkan pelajar yang layak diberi pelepasan di penjarakan…

  Rate this:
  2.5
 28. azhar on April 28th, 2009

  sy dah 3 thn mintak kerja kerajaan..tapi semua hampa dgr citer ada kroni je yng blh kerja..harap pihak tuan dapat beri kerja dgn adil…

 29. azhar on April 28th, 2009

  tuan harap dapat tlg dalam mencari kerja…sy sudah mahu kahwin….jadi perlu perkerjaan tetap

 30. Belia KPG on March 28th, 2011

  Belia Kampung.
  Kampung Menjelin &
  Kampung Jengalas,
  98150 Bekenu, Sibuti,
  Miri, Sarawak.

  Perdana Menteri Malaysia.
  Jabatan Perdana Menteri. 29 MAC 2011

  Y.A.B,

  PER: ADUAN TENTANG KETIDAKPUASAN MENGENAI PEMBAHAGIAN LOT.

  Assalamualaikum…

  Kehadapan Yang Amat Berhormat PM yang kami kasihi. Saya mewakili belia Kampung Menjelin dan Jengalas Daerah Bekenu, Miri Sarawak, ingin mengadu dan memaklumkan kepada PM tentang ketidakpuasan hati kami berkaitan dengan isu tanah di kampung kami. Apa yang berlaku dan menjadi ketidakpuasan hati kami mengenai tanah ini adalah kerana dahulunya selama berpuluh tahun tanah ini tidak mendapat geran walaupun telah berkali – kali memohon dari pihak Jabatan Tanah dan Ukur. Sekarang ini sudah berpuluh buah rumah telah bertapak di kawasan tanah ini dan sudah berpuluh tahun mereka mendiami kampung ini, tetapi belum ada apa – apa tindakan dari Jabatan Tanah dan Ukur. Sebagai makluman PM juga, pada awal tahun lepas (2010) terdapat pembahagian lot bagi penduduk kampung, tetapi ia hanyalah untuk projek perumahan dan bukan untuk agihan geran tanah kepada penduduk kampung yang telah lama mendiami kampung ini.

  2. Selain itu, ada di antara penduduk kampung yang tidak berpuas hati kerana sebab – sebab berikut :

  i. Agihan Lot perumahan tersebut hanya untuk yang sudah berkeluarga. Masalahnya bagaimana nasib bagi penduduk yang belum berkeluarga, apakah tidak penting tanah untuk mereka???…

  ii. Pada asalnya lot perumahan hanya berhak bagi penduduk dua buah kampung ini (Kampung Menjelin & Kampung Jengalas), tetapi terdapat penduduk dari kampung lain pula yang mendapat hak ke atas lot tersebut. Sedangkan ada di antara mereka yang belum berkeluarga.

  iii. Pada tahun lepas juga penduduk dari dua buah kampung ini telah mengadakan perjumpaan dengan pihak Jabatan Tanah dan Ukur untuk berbincang mengenai isu tanah ini, dan disaksikan oleh YB di kawasan kami. Semasa perjumpaan tersebut, pihak Jabatan Tanah dan Ukur telah memberitahu kepada penduduk kampung yang jika ada penduduk tidak berpuas hati tentang pembahagian boleh menyuarakan pendapat masing – masing, akan tetapi sebaliknya apabila ada penduduk yang tidak berpuas hati dengan pembahagian tersebut, pihak dari Jabatan Tanah dan Ukur menjawab “TIDAK TAHU”.. Adakah ini jawapan ini yang seharus kami terima???…

  3. Kami sebagai belia kampung ini, tidak tahu kepada siapa harus kami mengadu dan menyuarakan ketidakpuasan hati tentang isu yang berlarutan ini. Kami mohon kerjasama PM untuk mengambil sedikit ruang dan masa Y.A.B bagi menyelidik dan mempertimbangkan aduan ini supaya penduduk yang sewajarnya mendapat hak ke atas tanah tersebut dapat menerima bahagiannya.

  4. Segala kerjasama, perhatian dan pertimbangan dari pihak Y.A.B Perdana Menteri, amatlah kami hargai dan kami dahulukan dengan setinggi-tinggi ucapan terima kasih.

  Sekian, terima kasih.

  (Belia Kampung Menjelin &
  Kampung Jengalas).
  Bekenu, Miri,
  SARAWAK.

 31. nisvarabanu on April 5th, 2011

  saya fouzia binti noor (no kad pengenalan 640404-12-5324)telah membuat permohonan penukaran kad kpp ke maykad.kad bunga raya lama(H O364200)DI JPN sipitang sabah.tujuan saya menulis surat ini ingin bertanyakan bilakah permohonan kad pengenalan saya akan di luluskan saya telah menunggu sekian lama namun belum ada maklum balas.saya juga pernah mengundi sebanyak 4 kali.saya mempunyai 4 orang anak mereka semua mempunyai maykad serta suami saya pun mempunyai maykad.saya tanya di jpn kota kinabalu mereka kata dokumen-dokumen saya telah di hantar ke ibu pejabat puterajaya.mereka kata tunggu sahaja surat daripada jpn puterajaya.kalau saya pergi ke hospital pun menggunakan kad bunga raya mereka tidak terima malah mereka kata mana maykad.kalau tak mereka megenakan cas sebanyak 15.00 ringgit.lagipun disini kebanyakan operasi imggerisen jadi saya merasa takut kalau di tangkap.Akhir kata saya berharap agar status permohonan kad pengenalan dapat maklum balas secepat mungkin.saya disini menyertakan no fail(sj 2248/09)berserta number telefon saya (010-9351584/016-8802375)oleh pihak tuan.sekian terima kasih.

  ANWAR BIN SALIH(540716-12-5077)
  NISVARABANU BINTI ANWAR(830103-12-5248)
  NIYAS DEEN BIN ANWAR(850703-12-6031)
  NIROSHA BANU BINTI ANWAR(881201-49-5496)
  NASEEMA BINTI ANWAR(940412-12-5994)

 32. NOR HIDAYU BINTI YUSOFF on April 19th, 2011

  Assalamualaikum,

  KERJASAMA AGAR DIPERTIMBANGKAN UNTUK MENGIKUTI LATIHAN JURURAWAT MASYARAKAT PADA PENGAMBILAN JULAI 2011
  NAMA :NOR HIDAYU BINTI YUSOFF
  NO K/P:900816-03-5454
  ALAMAT:lot 416,KG SURAU PASIR PEKAN,16250 WAKAF
  BHARU KELANTAN
  NO CALON SIMPANAN:4641/S/311

  Dengan segala hormatnya perkara di atas mohon dirujuk.

  02.Saya telah dimaklumkan telah dipilih sebagai calon simpanan dalam temu duga yang telah diadakan pada 28/08/2010 dalam urusan pemilihan.Tempoh simpanan sehingga 31 julai 2011.Namun begitu,pada 17/04/2011,saya masih tidak mendapat sebarang surat daripada pihak Suruhanjaya Perkhidmatan
  Awam Malaysia(SPA)sedangkan calon-calon simpanan yang lain telah mendapat surat makluman pendaftaran pada julai ini.

  03.Oleh hal diatas,saya telah diberitahu oleh pihak SPA bahawa saya telah gagal dalam urusan pemilihan mengikut ‘ranking’.Dengan ini saya memohon agar PM dapat membantu saya dalam jangka masa lagi 3 bulan sebelum pengajian separa perubatan ini bermula.

  04.Saya sememengnya benar-benar menginginkan kerjaya ini untuk masa depan saya dan membela nasib keluarga saya yang sering dihina oleh sesetengah masyarakat yang berada disekitar kampung saya.

  05.Saya juga memohon agar PM dapat membantu saya untuk melayakkan diri bagi ambilan sesi julai ini jika terdapat calon-calon yang menolak tawaran.Oleh hal tersebut,bukankah masih terdapat kekosongan?Salah ke bagi peluang kepada saya yang benar-benar memerlukan?Buat pengetahuan PM,saya telah menjalani urusan temu duga sudah tiga kali iaitu 3 tahun berturut-turut bermula tahun 2008 sehingga 2010 dalam jawatan latihan jururawat masyarakat.

  06.Untuk makluman,saya merupakan salah seorang ahli Puteri UMNO bagi DUN Wakaf Bharu,Kelantan.Dengan itu,tidak adakah secebis keistimewaan menjadi seorang Puteri UMNO?Amat wajar bagi PM membantu sesama jentera.

  07.Di atas perhatian,jasa baik dan kerjasama pihak Yang Berhormat Dato’saya terlebih dahulu mengucapkan jutaan terima kasih.

  1MALAYSIA,RAKYAT DIDAHULUKAN,PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.

 33. mohd shaiful on October 1st, 2011

  LUMUT, 30 Sept: Ekoran kegagalan pembinaan kapal NGPV (New Generation Petrol Vessel) akibat penyelewengan kewangan dan rasuah pada tahun 2006, bukan sahaja duit rakyat yang hangus tetapi menzalimi anggota tentera.

  Ini kerana, akibat kegagalan pembinaan 27 buah kapal tentera itu, ia telah menyebabkan lebih 1,000 pelatih TLDM yang dipersiapkan untuk bertugas dengannya sudah teraniaya.

  Inilah yang diajukan para lulusan Perantis Diploma Teknologi Marin (DTM) yang kini terus terkontang-kanting dan tidak tentu hala kedudukan mereka.

  Semua masalah ini berpunca dari rasuah dan pecah amanah dari skandal pembinaan 27 kapal NGPV ini.

  Skim DTM yang dimulakan pada tahun 1996 dijalankan di KD Pelandok yang berpangkalan di Lumut dengan kerjasama pihak UTM Skudai.

  Pembelajaran mereka dijalankan di bawah pengawasan Markas Pendidikan dan Latihan TLDM. Penganugerahan diploma pula dibuat di UTM Skudai, Johor.

  NGPV

  TLDM merancang pembinaan 27 kapal ronda dalam program Kapal Ronda Generasi Baru NGPV (New Generation Patrol Vessel) pada hujung 1990an.

  Namun Jawatankuasa Perakaunan Awam mendedahkan kegagalan PSC-ND menyerahkan semua kapalnya yang dianugerahkan dengan kontrak sejumlah RM5.35 billion ringgit kepada media massa.

  Dari 27 buah, hanya dua sahaja berjaya disiapkan.

  Selepas pasukan pengurusan baru ditubuh, projek ini berjalan semula namun hingga kini hanya empat buah sahaja berjaya diselesaikan.

  Dua kapal pertama dalam kelas ini, 171 KD Kedah dan 172 Pahang akhirnya ditauliahkan ke dalam perkhidmatan pada bulan Jun dan Ogos tahun 2006.

  Kapal ketiga, KD Perak (gambar atas) dan kapal keempat KD Terengganu baru sahaja diserahkan kepada TLDM baru-baru ini.

  Akibat kegagalan pembinaan ini, lebih 1,000 anggota tentera laut yang dilatih untuk berkhidmat dengan kapal-kapal ini dan memiliki DTM ini terkontang kanting.

  Mereka tiada tempat untuk diperjawatkan setelah habis kursus DTM dan memakai pangkat Laskar Kanan.

  “Maka terjadilah lebihan anggota tetapi perjawatan tiada kerana kapal PV ini gagal disiapkan mengikut jadual,” kata satu sumber kepada Harakahdaily.

  Kini, mereka mula menghadapi akibat dari penyakit rasuah yang menyelubungi pentadbiran kerajaan Datuk Seri Najib Razak ini.

  Antara masalah yang mereka hadapi adalah penyambungan perkhidmatan, pemberhentian sukarela sebelum tarikh tamat perkhidmatan tanpa pembelaan nasib anggota yang sewajarnya selepas berhenti di samping pemberian gaji yang tidak telus, adil dan saksama.

  “Untuk pengetahuan tuan, hanya cawangan kami (skim DTM) sahaja yang mengalami masalah yang dinyatakan. Nyatalah kami telah didiskriminasi berbanding cawangan kelasi, bekalan dan teknikal biasa,” kata sumber itu.

  Mereka juga menghadapi pencabulan perjanjian pangkat cepat yang dijanjikan kepada mereka.

  Teraniaya

  “Skim kami dijanjikan pangkat cepat selepas lima tahun tamat kursus skim DTM, pakai pangkat Laskar Kanan selama setahun, selepas itu dinaikan ke pangkat Bintara Muda (petty officer).

  “Tetapi janji ini telah ditarik balik oleh bekas panglima tentera laut,” kata sumber itu.

  Skim perantis DTM ini telah dimansuhkan pada tahun 2010 dan dihentikan pengambilan anggota sejak tahun 2009.

  Pengambilan terakhir iaitu intake 2001 paling junior sekarang masih dalam on job training untuk melengkapkan kursus DTM mereka.

  Mulai tahun lepas, mereka mula ditawarkan pemberhentian awal secara sukarela sebelum tarikh tamat perkhidmatan yang tidak pernah diamalkan dalam tentera laut.

  Mereka hanya dibayar pampasan mengikut tahun berkhidmat.

  Kini, kira-kira 200 orang dari kesemua 1,000 anggota telah berhenti dari perkhidmatan melalui pendekatan ini.

  Yang menyedihkan mereka juga, akibat rasuah dan kegagalan projek ini merekalah yang menjadi mangsa.

  Bayangkan selama 5 tahun berkhidmat, gaji mereka masih RM1200.00 sebulan iaitu sama dengan anggota dari cawangan lain yag baru berkhidmat dalam setahun dua sahaja.

  Untuk menyelesaikan masalah ini, pelbagai cara telah mereka buat termasuk berbincang secara langsung dengan Panglima Angkatan Tentera tetapi gagal.

  Bahkan ada antara mereka telah cuba berbincang secara langsung dengan Perdana Menteri melalui facebooknya, namun pegawai ini telah diambil tindakan tatatertib oleh TLDM.

  Bagi mereka, inilah jalan terakhir untuk membela nasib mereka iaitu ke media.

 34. krishnan muniandy on November 15th, 2011

  kepada,
  Yang Berhormat Datuk Seri Najib bin Tun Abdul Razak

  Saya menerima sambutan hari diabetic sedunia iaitu pada 14 november 2011 dan saya merasa duka cita dengan peningkatan pesakit kencing manis yang drastik.Sempena hari tersebut saya ingin mencadangkan khas untuk pesakit-pesakit diabetic ,kerajaan perlu menyediakan sebuah pusat penyelidikan untuk pesakit diabetic dan saya juga sebagai pesakit diabetic dan dari pengalaman saya menerima rawatan dari hospital kerajaan dan juga swasta tidak mengamalkan perubatan dan cara rawatan yang berkesan.

  Dari pengalaman saya menerima rawatan di Chennai,India(Dr Mohan’s Diabetic Specialities Centre,website :www.drmohansdiabetes.com) merupakan satu pusat rawatan &penyelidikan khas untuk penyakit diabetic dan saya berharap kerajaan perlu mendirikan sebuah pusat rawatan&penyelidikan seperti yang saya maksudkan .Bagi menangani masalah ini,daripada wang memperuntukkan dalam bajet 2012 ,saya harap kerajaan akan membina pusat rawatan untuk pesakit diabetic.Sekian terima kasih.RAKYAT SIHAT MENJAMIN KEMAKMURAN NEGARA

 35. NINIEY on January 16th, 2012

  SAYA BERASAL DARI SARAWAK..MENGAPA DI BINTULU SINI TIDAK SEMUA RAKYAT YANG MENERIMA DUIT BANTUAN RAKYAT 1M?DISINI JUGA SAYA TIDAK BERMAKSUD UTK MENGATA KN BAHWA PM KITA PILIH KASIH TP SAYA MERASA KASIHAN DENGAN RKYAT YG ADA DISARAWAK INI..ADA YG MEMPUNYAI ANAK YG RMAI TP TAK MNDAPAT BANTUAN..WALAU PUN GAJI BULANAN KERJA TP ITU MASIH TAK MENCUKUPI..KALAU MCM SAYA ADA ANAK GAJI SUAMI BARU 800 SJA.BAYAR SEWA RUMAH SUDAH 250 BAYAR MOTO 200 BELUM LAGI BELI SUSU..SAYA MINTA MAAF ANDAI ADA KASAR DENGAN PM..KITA KAN 1MALAYSIA MESTILAH TAKKAN TAK PILIH KASIH

 36. mohamad on August 26th, 2013

  memohon tajaan untuk mengambil kursus perkapalan di pelita maslaut sibu sarawak…sya di sini cuma memohon agar dapat tajaan ….untuk memohon pinjaman..saya xlayak sebab gaji kecil…cuma yg saya mampu sekarang meminta tolong dri pm…harap dpt maklum balas dari pm.

 37. mohamad on August 26th, 2013

  harap ape yg sya mintak…pm perkenan kan..tapi saya orang sarawak…selalu nya budak sarawak susah nak dapat tajaan…minta maaf kalau terkasar bahasa pm..tapi sya berharap sangat pm dapat menolong dalam perkara nie..sebab bagi saya perkara nie terlalu penting…harap dapat maklum balas secepat mungkin

 38. mohamad on September 20th, 2013

  pernah ker pm nk melayan warkah dalam nie…ataupun ambik ape 2 tindakan yg sewjar nya

Leave a reply

CommentLuv badge